Rossdale Lightsview Retirement front facade clubhouse

Lightsview Retirement Living

Rossdale Communities is proud to have worked with Stocklands to help take part in constructing the Lightsview Retirement Village in one of Adelaide’s newest and most popular suburbs. The Lightsview retirement village has a newly constructed clubhouse that features a modern skillion roof and is large enough to cater for 200 people with a gym and resident-run café, as well as beautifully landscaped grounds. Rossdale also constructed over 46 Brand new Independent Living Villas at Lightsview Retirement Village these are the ideal retirement options for people looking to downsize.  Each villa is designed with comfort, security and relaxation in mind. The newly completed homes feature spacious kitchens with generous stone benchtops and modern appliances. In addition, the new homes feature ducted air-conditioning, ample storage and 2.7m high ceilings. As well as cantilevered porches, solar panels, recycled water and an INS nurse call system.

The Project
Rossdale Communities entered the development at Stage 2A which consisted of 33 Independent Living Villas. We commenced construction in November 2015 and completed this stage by July 2016 including all civil, roads, landscaping and the Villas.
 
The first lot of 22 Independent Living Villas are 2 bedroom including WIR, study, Ensuite, and 2 way bathroom and a carport. There are a further eleven Independent Living Villas that are the same size but with rear garaging and entertaining courtyards at the front.

The Community centre was built in 7 months. It has a nice, homely feel with feature stone fireplace and bar. It also has facilities for billiards, indoor lawn bowls, darts and table tennis, as well as an equipped gymnasium, and multi-function room, hairdressing facility and Doctor Consulting room. Outside is a large entertaining area with built in BBQ’s.

Stage 2B consisted of a further 13 larger Independent Living Villas in 2 different streets. These are 3-bedroom, 2-bathroom with a garage they were completed within 6 months.

This development has resulted in the creation of a very friendly community atmosphere with a high focus on resident’s special needs, that is innovative and practical, liveable and cost effective.